ZöldEb együttműködés az Illatos úti ebteleppel!

Az Illatos úti csapat és a DOG3

Együttműködési megállapodást kötött Rehabilitáció az Illatoson program néven az Illatos úti ebteleppel a ZöldEb.

A ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület képviselői február 3-án egyeztettek először az érintettekkel az Illatos úti Ebtelep kapcsán, azóta már megtörtént az első bejárás, megszületett az együttműködési megállapodás, és ma, április 30-án elkezdődött a közös munka is.
A közös célkitűzések között szerepel a telep kutyáinak rehabilitációja, illetve az ott dolgozók és a lehetséges örökbefogadók képzése is.

Illatos úti kennelek
Illatos úti kennelek

A ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a városi kutyázás is legalább olyan boldog és zökkenőmentes legyen, mint ahol nagyobb tere van a gazdiknak és négylábú társaiknak.

Illatos úti kutyus kennelben

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Önkormányzati Állatvédelmi Őrszolgálatának Illatos úti ebtelepe közpénzből működik, rendszerint igencsak túlzsúfoltan, ahol az ebek viselkedésének kiegyensúlyozására jut a legkevesebb idő.
További hátrány az is, hogy a telepről bárki örökbe fogadhat, nincsen érdemi előszűrése vagy utánkövetése a gazdiknak.

Azonban a szolgáltatás minőségén és az állatok komfortérzetén még így is van lehetőség javítani.
Ebben ajánlotta fel segítségét és szakértelmét a ZöldEb csapata.

A megállapodás  szerint három kiemelt területen született együttműködés:

– A telepen élő kutyák rehabilitációja
– Dolgozók oktatása
– Kisokos tájékoztató füzet a látogatók, örökbefogadók részére

Az állatok harmonikus viselkedéséhez elengedhetetlen, hogy képzett, minél tágabb ismeretekkel rendelkező dolgozók gondoskodjanak róluk az átmeneti időszakban.
Valószínűleg az örökbefogadások sikerességét növelné az is, ha a kutyák nyugodtabbak és könnyebben beilleszthetők lennének egy új közegbe, az újdonsült kutyatulajdonosok pedig tisztában lennének kötelezettségeikkel, illetve azzal, hogy mi minden vár rájuk, ha kutyatartásra adják a fejüket.
Utóbbiban nyújtana segítséget a tájékoztató kisokos, melyet minden odalátogató megkapna.

A projektben részt vesz Budapest Főváros (mint tulajdonos) részéről Szabó Rebeka állatvédelmi megbízott, a FÖRI (mint üzemeltető) részéről, Ősz András, az Illatos úti telephely vezetője és Dr. Kozma Tamás vezető állatorvos.

A projektben az indulásától kezdve részt vesz a DOG3 kutyás közösségi tér csapata.
Az ő szakmai tudásuk adja az alapját a reahabilitációs folyamatnak.

A ZöldEb várja további segítőkész trénerek, kutyaiskolák jelentkezését, akik érdemi segítséget nyújtanának az Illatos úti ebtelep kutyáinak a rehabilitációjában.