ZöldEb hírek

Mik történek a ZöldEb-bel?

ZöldEb hírek, cikkek, bejegyzések

Kutyások és Vadászok, itt az idő egyeztetni!

A ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület a kezdetektől fontosnak tartja felvállalni azt a feladatot, hogy minden olyan kérdésben egyetértésre, felelősségvállalásra és átláthatóságra törekedjen, ami a felelős állattartást valahogyan is érinti. Márpedig a Magyarországon érvényben lévő vadászati törvények nagyon is közelről érintik a kutyatartást mint életstílust, és legtöbbször nem csupán elsimítható, apró-cseprő vitákban.

ZöldEb 2020. éves beszámolónk

2020 fura év volt a ZöldEb egyesületnek is de sok feladatot adott. Segélyoldal, ZebSuli, előadások és a Nagy Kutyás Sportágválasztó csak, hogy kulcsszavakat adjunk.

Gazdi Kötelesség

Sokan nem tudják, de a jó gazda gondossága nem választható viselkedés, hanem törvénybe foglalt kötelezettség. Minden felelős kutyatulajdonos érdeke az, hogy a Magyarországon élő kutyák mindegyike érvényes oltással rendelkezzen, a mikrochip alapján beazonosítható legyen, állatorvos rendszeresen ellenőrizze egészségét és jóllétét.

Kutyakaki körkép

Kutyakaki a ZöldEb szemüvegén át. A legtöbbet beszélünk róla, mégis elég keveset tudunk. Fontos kérdések, mennyire terheljük a természetet a műanyag zacskókkal, mikor egyébként lebomló anyagot teszünk bele, és ha már összegyűjtjük, mi lesz vele egyáltalán.

Halottak napján kutyáinkra is emlékezünk – de hogyan búcsúzzunk?

Amikor elveszítjük négylábú barátunkat, ugyanúgy vágyunk rá, hogy valahogy megőrizzük emlékét – nemcsak szívünkben, hanem a létező világban is. Pár évtizede még elképzelhetetlen volt, hogy tömeges igény legyen kedvenceink számára temetkezési helyre, hamvasztásra, de mára ez már megváltozott.

Szlovéniába kutyával | ZöldEb - EbUtazó rovata

Hogyan utazz kutyáddal. Szlovénia

Szlovénia amellett, hogy gyönyörű hely, mondhatjuk, hogy az egész ország, a fővárostól a tengerpartig szeretettel látja a külföldről érkező két- és négylábúakat.