A ZebSuli a pandémia alatt is folytatódik

ZebSuli programunkat is megakasztotta a pandémiás helyzet. 2020 januárjában nagy lendülettel kezdtük meg a gyerekek felelős állattartásra való edukációját. 3 hónap alatt több száz gyereknek tartottunk órákat az iskolákban, azonban márciusban ez is, mint sok minden más, megállt. Nem is tudtuk, hogyan kéne ezt áthelyeznünk a virtuális világba.

2020 nyarán egy zuglói tábort látogattunk meg kutyáinkkal, ahol elrepítettük a gyerekeket a kutyatartás világába. 

Végül elérkezett a szeptember, és a XIII. kerületi Önkormányzat arra kért minket, dolgozzuk ki az online oktatási lehetőséget is.

Megugrottuk a feladatot: 2020 novemberétől már két különböző online óra keretében tartunk rendkívüli osztályfőnöki órákat a gyerekeknek.

Az online órák egyik témája a felelős állattartás, a másiké pedig a kutyák kommunikációja.

Nem könnyű virtuálisan, az állatok személyes jelenléte nélkül lekötni a gyerekeket.

Nagy segítégünkre volt Nécsey Rita grafikus, aki személyes rajzos illusztrációkkal támogatja kezdeményezésünket, valamint Jármai Nóra, a DOG3 kutyás közösségi tér alapítója és oktatója, aki a kutyakommunikációs óra anyagát dolgozta ki a gyerekeknek.

ZöldEb Kutyakommunikáció Nécsey Rita Illusztrációja

Ennek köszönhetően a 2020/2021-es tanévben is több száz gyereknek, illetve több, mint 35 osztálynak tarthatjuk meg óráinkat. A továbbiakban pedig készülünk, hogy a nyári táborokban végre személyesen is velük lehessünk.