Skip to content

Mi a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület?

A ZöldEb Egyesület megalakulása:

Egy civil összefogás gyümölcseként született meg a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület.
Azért hoztuk létre az egyesületet, mert kiderült, hogy magánszemélyként semmire nem jutunk a hivatalos szervekkel, ha a kutyások jogait akarjuk érvényesíteni.

A ZöldEb célja: 

A kutyatartók érdekeinek védelme, a felelős kutyatartás népszerűsítése. A városi kutyások érdekeinek védelme. Olyan hosszú távú partneri kapcsolat kialakítása az önkormányzatokkal, fenntartókkal, mely a területükön élő kutyások életét megkönnyíti.

A ZöldEb missziója: 

A ZöldEb célkitűzése egy közösség, ahol megismerheti mindenki a kutyások jogait, felhívja a figyelmet a felelős kutyatartás kötelezettségeire. Megteremti a kapcsolattartást minden olyan társadalmi és civil szervezettel, amely tevékenysége a kutyázáshoz bármilyen módon kapcsolódik. Illetve csatornát hoz létre minden olyan hivatalos szervvel, amelyek tervezői, döntéshozói és végrehajtói jogkörrel bírnak a kutyázást érintő bármely kérdésben.

A ZöldEb létrejötte

Egy civil összefogás gyümölcseként született meg a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület.
Azért hoztuk létre az egyesületet, mert kiderült, hogy magánszemélyként semmire nem jutunk a hivatalos szervekkel, ha a kutyások jogait akarjuk érvényesíteni. Nagy az űr ezen a téren a civil szférában.

A ZöldEb célkitűzései

  • A kutyatartók érdekeinek védelme, a felelős kutyatartás népszerűsítése.
  • A városi kutyások érdekeinek védelme.
  • Olyan hosszú távú partneri kapcsolat kialakítása az önkormányzatokkal, fenntartókkal, mely a területükön élő kutyások életét megkönnyíti.

Célunk, hogy a nem elhanyagolható létszámú kutyás közösség élete ne legyen ellehetetlenítve. A szabályozások egységesek, és a kutyások számára kényelmesek, életszerűek legyenek.

Ne kelljen egy jó séta kedvéért illegálisan kommandóznunk egy-egy park területén.
Nem szabályt akarunk szegni, hanem jó szabályozást!

A ZöldEb működése

Hol segít a ZöldEb Egyesület?

Próbálunk országosan a törvényi szabályozások javítása érdekében fellépni, és helyben a lokális szabályozások miatt is. Igyekszünk mindenhova eljutni, ahol szükség van a segítségünkre. Legyen az egy kisváros, egy kerület, vagy akár egy futtató közössége. Megyünk, és segítünk egyeztetni a fenntartóval, ha kell megállapodást kötünk, harcolunk egy-egy park kutyás használatáért.

ZöldEb együttműködések

Megteremtjük a kapcsolattartást minden olyan társadalmi és civil szervezettel, amely tevékenysége a kutyázáshoz bármilyen módon kapcsolódik.
Illetve csatornát hozunk létre minden olyan hivatalos szervvel, amelyek tervezői, döntéshozói és végrehajtói jogkörrel bírnak a kutyázást érintő bármely kérdésben.

Mi minden körülmények között a kutyások érdekeit akarjuk védeni és érvényesíteni.
Ezt vállaltuk, ez a dolgunk.

A ZöldEb a kutyás közösség

A ZöldEb egy közösség, ahol megismerheti mindenki a kutyások jogait, felhívja a figyelmet a felelős kutyatartás kötelezettségeire.

Van a ZöldEb számárara egy nagyon fontos alapelv.
Mi soha nem kérünk pénzt az önkormányzatoktól, fenntartó cégektől a munkánkért, és nem is fogunk.
Hisszük, hogy az ember sem harap abba a kézbe, amelyik enni ad.

Helyi kutyások szerepe

Ez a helyi kutyások támogatása nélkül nem megy!
Szükségünk van rájuk, rátok.

  • Ti tudjátok pontosan mit akartok, és mit nem.
  • A ti tapasztalataitok, helyismeretetek nélkül
    mi csak félkarú óriások lehetünk.

A ZöldEb munkásága

A háttérben dolgozunk több mindenen.
Nem látványos a munkánk, sőt nem is mindig látható.
Főleg azért, mert nem szoktuk nagydobra verni. Igyekszünk ezen változtatni, és mindenről hírt adni nektek a különböző felületeinken.

Tesztelünk anyagokat, melyek megkönnyíthetik a kutyás létet, vagy pont a konfliktusokat csökkenthetik, ha tudunk megoldást, mondjuk a kutyapisis falak kérdésére.

Vagy éppen a kutyafuttatók fertőtlenítésére dolgozunk ki tervezetet:
hol, milyen talajon, milyen anyaggal kell elvégezni a fertőtlenítést úgy,
hogy az se a kutyáknak,
se a környezetnek ne ártson.
Legyen egy egységes protokoll, amit a fenntartók használhatnak.

A ZöldEb Egyesületről bővebben

Nevezd kutyusod a Kutya genetikai teszt játékra
Kutya genetikai teszt játék regisztráció
Regisztrációja a keverék kutyusoknak Gazdiként lehetőséget kaptok arra, hogy regisztráljátok keverék kutyusaitokat a játékba. Ehhez csak a regisztrációs űrlap kitöltése szükséges, amely során gazdiként megadhatjátok a kutyusotok nevét, korát, méretét, nemét és bármilyen érdekes, vicces vagy a… Tovább olvasom...
ZöldEb tagkártya
Mi a ZöldEb tagkártya?
Ez egy névre szóló plasztik kártya, aminek birtokában egyre több helyen biztosítanak neked kedvezményt a ZöldEb partnerei. ZöldEb tagkártyát igényelhet minden tag, pártoló tag. Legyél te is ZöldEb tag! Használd tagkártya rendszerünket! A ZöldEb tagkártya… Tovább olvasom...
A ZöldEb Egyesület elérhetőségei
A ZöldEb Egyesület elérhetőségei
Gondod van kutyás témában? Érdekel a ZöldEb tagság? Kérdeznél? Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, akkor erre számos lehetőséged van. Felhívhatsz minket telefonon, írhatsz nekünk emailt. Megtalálsz minket a Facebookon vagy az Instagramon, ezeken írhatsz… Tovább olvasom...
Legyél te is ZöldEb tag!
Legyél te is ZöldEb tag!
Ahhoz hogy a ZöldEb-et működtessük, fent tudjuk tartani egyesületünket szükségünk van a fizikai, erkölcsi, és anyagi támogatásotokra is. Legyél tagunk! Segítsd a munkánk! Igyekszünk fejlődni, és minden kutyás helyzetben mellettetek állni. Ha teheted támogasd te… Tovább olvasom...
Kutyás Critical Mass borítókép - ZöldEB Egyesület
Mi a Kutyás Critical Mass?
A Kutyás Critical Mass rendezvénnyel elsősorban a városvezetés figyelmét szeretnénk felhívni: a kutyák velünk, köztünk élnek. A Kutyás Critical Mass célja, hogy kutyatulajdonos és nem kutyás ne csak elviselje egymást, hanem együtt osztozzon a mindenki… Tovább olvasom...
ZEB Suli Program - ZöldEb Egyesület
Mi a ZEB Suli program?
Többlépcsős ZEB Suli program sorozatunkban a gyerekek megismerkedhetnek a felelős állattartás szabályaival, a kutyák kommunikációjával. A ZöldEb Egyesület fontosnak tartja a kutyások folyamatos felvilágosítását a felelős állattartás kapcsán. ZEB Suli Program - ZöldEb Egyesület Iskolai… Tovább olvasom...